KRIZNI CENTER ZA OTROKE - HIŠA ZAVETJA PALČICA 
Brvace 41 
1290 Grosuplje 
GSM: 040 194 192 
E-mail:
hisa.palcica@gmail.com 


 

novice in dogodki

 

MALI KORAKI ZA VELIK CILJ

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

MALI KORAKI ZA VELIK CILJ - TEKLI BOMO ŽE SEDMO LETO ZAPORED


28. september - Tradicionalna akcija Mali koraki ZA VELIK cilj bo letos potekala od 11. do 13. oktobra 2017. Denar bomo zbirali za Hišo zavetja Palčica, kamor pridejo otroci do šestega leta starosti, ki so v domačem okolju ogroženi.

Letos mineva pravljičnih sedem let, odkar je Kanal A s pobudnikom Janom Goljoaktiviral športne navdušence PRO PLUS in z njimi pretekel Slovenijo v akciji Mali koraki za VELIK CILJ. Akcija je iz leta v leto rasla, osrečevala srca najšibkejših in prerasla v najpomembnejši družbeno koristni projekt medijske hiše PRO PLUS. S tem pa je zrasla tudi ekipa ustvarjalcev projekta in tako so gonilna sila Malih korakov voditeljica oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar, novinarki Urša Trebušak in Živa Ivačič ter kolegica iz oddaje 24UR, novinarka Ana Marija Krese.


Letos bomo denar zbirali za Hišo zavetja Palčica, ki skrbi za varno zavetje naših najmlajših. V njej bivajo otroci do šestega leta, ki so v domačem okolju ogroženi ali žrtve zlorab. Vodja kriznega centra Palčica Manuela Ham je akcijo pospremila z besedami: »Ker so otroci naša prihodnost, se mi zdi prav, da poskrbimo za njihovo varno prihodnost že danes.« V informativnih oddajah Svet na Kanalu A in 24UR se bomo dotaknili problematike ogroženih otrok ter predstavili, kako krhki so v najtežjih trenutkih in zanje zbirali denar za svetlejšo prihodnost.


Svoje doživljanje Hiše zavetja Palčica pa je delila tudi voditeljica oddaje Svet Nuša Lesar:

»Ob mojem prvem obisku Palčiče sta bila tam dva otroka. Dober mesec star novorojenček, ki mu je bila droga položena v zibelko. Rodil se je težki odvisnici od drog in njegovo življenje je pravo mučenje, ki ga je komaj preživlja. Krčevit jok, ki je posledica abstinenčne krize, ti reže v srce. Njegovo drobno telesce se je tako treslo, da ga takoj ločiš od zdravih novorojenčkov, ki imajo običajne krče. Drugi fantek, star štiri leta, je ravno spoznal svoje rejnike. Vesel je, smeji se, in ko mu povem, da ga odslej čaka lepše življenje, me samo upajoče gleda. Oba upava, da imam prav. Ti otroci niso krivi, da so se rodili ljudem, ki zanje ne znajo ali ne želijo poskrbeti. Ti otroci si tako kot vsi ostali zaslužijo priložnost za normalno otroštvo. Ti otroci morajo imeti normalno otroštvo, če želimo, da ne bodo ponavljali napak svojih staršev, ampak odrasli v zdrave, odgovorne in ljubeče odrasle.«

 


Trasa teka

Sreda, 11. oktober
Slap Savica - Bled - Podnart - Naklo - Kranj; 63 km
Četrtek, 12. oktober
Slap Rinka - Luče - Mozirje - Žalec - Celje; 75 km
Petek, 13. oktober
Grosuplje - Krka - Žužemberk - Dolenjske Toplice - Novo mesto - Otočec; 63 km

 

REPLY:

 
Domov  I  Doniraj  I  Sprejem v Kco Palčica  I  Zaposleni

 

 

 

 

 

2018 © Renovatio I hosted on Greenservers I powered by QUBE™ system